από € 985
Κωνσταντινούπολη και Παράλια Μικράς Ασίας
8 ΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις:
21/02

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεση στάση για αλλαγή αεροσκάφους στην Αθήνα. Άφιξη και παραλαβή από τον ελληνόφωνο ξεναγό μας και αναχώρηση για γνωριμία με την γοητευτική Κωνσταντινούπολη. Θα ξεκινήσουμε με το αγίασμα της Παναγίας της Μπαλουκλιώτισας και τον θρύλο με τον καλόγηρο και τα ψάρια στο μαντάτο της Άλωσης της Πόλης. Παράλληλα με τα Βυζαντινά χερσαία τείχη του Θεοδοσίου θα πάμε στην Παναγία των Βλαχερνών, εδώ ψάλθηκε ο «Ακάθιστος Ύμνος». Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Χρόνος ελεύθερος για δείπνο στα εστιατόρια του Πέρα.
2η μέρα: ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ - ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ - ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ - ΤΟΠ ΚΑΠΙ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΙΝΣΤΕΡΝΑ - ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ
Μετά το πρόγευμα θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα Βυζαντινά και Οθωμανικά αξιοθέατα. Θα αρχίσουμε από τον Ιππόδρομο, στην πλατεία Sultan Ahmet, θα δούμε το επιβλητικό μπλε τζαμί με τους εντυπωσιακούς έξι μιναρέδες και τον περίλαμπρο Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας με τον θεόρατο τρούλο. Συνεχίζουμε για το περίφημο παλάτι Τοπ Καπί, ένα μοναδικό μουσείο με σουλτανικά όπλα, κοσμήματα και ενδυμασίες απίστευτης χλιδής. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και συνεχίζουμε για τη Βασιλική Κινστέρνα, το βασιλικό υδραγωγείο, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Πόλης. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε μέχρι την φημισμένη Μεγάλη Σκεπαστή Αγορά (Kapali Carsi - Gran Bazaar) - σήμερα έχει 100 σοκάκια και 4.000 φανταχτερά μικρομάγαζα. Χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσετε και να κάνετε τα ψώνια σας. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας.
3η μέρα: ΠΕΡΙΠΑΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ - ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ
Μετά το πρόγευμα θα περπατήσουμε στην Μεγάλη Οδό του Πέραν, που είναι μια από τις πιο ξακουστές οδούς της πόλης με μήκος 3 χλμ περίπου, γεμάτος εμπορικά καταστήματα. Θα αρχίσουμε από την πλατεία Ταξίμ και θα καταλήξουμε μέχρι τον Γαλατά, στη διαδρομή θα δούμε πλήθος ιστορικών κτηρίων όπως την εκκλησία της Αγίας Τριάδας, το Σισμανόγλειο Μέγαρο, τη στοά των λουλουδιών, το Λύκειο του Γαλατά. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για μια κρουαζιέρα στα νερά του Βοσπόρου. Θα δούμε τα ωραία παραθαλάσσια κτίσματα της τουρκικής αριστοκρατίας, τα παλάτια Ντολμα μπαξέ, το Σιραγκάν Σαράι πρώην Οθωμανικό παλάτι και τώρα ξενοδοχείο. Στην Ασιατική πλευρά θα δούμε το Kucuk Su και την αυτοκρατορική οθωμανική κατοικία του Σουλτάνου Beylerbey που κτίστηκε μεταξύ 1861-1865, τις κρεμαστές γέφυρες και το φρούριο της Ρωμυλίας. Επιστροφή στο Εμινονού και επίσκεψη στην περίφημη Αιγυπτιακή αγορά ή αγορά των Μπαχαρικών. Χρόνος ελεύθερος στα μικρά σοκάκια με το πολύβουο παζάρι και τα μικρά εστιατόρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε μία βόλτα στο κομψό Nisantasi που φημίζεται για τις φανταχτερές του βιτρίνες, τους περιποιημένους δρόμους, από τα εκλεκτά εστιατόρια και τα κομψά καφέ που αποτελεί πόλο έλξης για την ελίτ της πόλης.
4η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗ - ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για το ορθόδοξο Πατριαρχείο, θα δούμε την Κλειστή Πύλη, χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’, τον Πατριαρχικό Οίκο και θα προσκυνήσουμε στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, θαυμάζο­ντας το χρυσοποίκιλτο παλαιό ξυλόγλυπτο τέμπλο, την σπάνια εικόνα της Παναγίας Παμμακάριστου και άλλα ιερά κειμήλια. Μετά θα σεργιανήσουμε στο Φανάρι για να βρεθούμε στη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Νωρίς το μεσημέρι αποχαιρετούμε την πανέμορφη Κωνσταντινούπολη με κατεύθυνση το Τσανάκαλε, μέσω Καλλίπολης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Το βράδυ σας προτείνουμε βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο του Τσανάκαλε, εδώ βρίσκεται και το πιο πρόσφατο αντίγραφο του Δούρειου Ίππου, που έκαναν δώρο στην πόλη οι συντελεστές της Χολιγουντιανής ταινίας «Τροία».
5η μέρα: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ - ΤΡΟΙΑ - (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ)
Πρόγευμα και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας και στο μουσείο της πόλης του βασιλεία Πρίαμου. Ο Ερρίκος Σλήμαν είναι ο πρώτος που άρχισε το 1870 να ερευνά και συνέχισε και στα νεότερα χρόνια ο Κόρφμαν (1988-2005). Θα δούμε και το αντίγραφο του Δούρειου Ίππου πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Αν ο καιρός το επιτρέπει θα κάνουμε προαιρετική εκδρομή/κρουαζιέρα μέχρι την γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου αλλά και το σχολείο που επαναλειτούργησε μετά από πολλά χρόνια στο οποίο φοίτησε ο Πατριάρχης. Αργότερα επίσκεψη στην ομώνυμη πρωτεύουσα του νησιού με την εκκλησία της Παναγιάς. Χρόνος για περίπατο, σουβενίρ και φαγητό σε κάποιο από τα ελληνικά ταβερνάκια. Το απόγευμα μεταφορά στο λιμάνι για την επιστροφή μας, γεμάτοι εμπειρίες και εικόνες από μία πατρίδα της καρδιάς μας. Δείπνο στο ξενοδοχείο.
6η μέρα: ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ - ΑΙΒΑΛΙ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ - ΚΟΡΔΕΛΙΟ - ΣΜΥΡΝΗ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τα Μοσχονήσια, που είναι ένα σύμπλεγμα από νησιά. Εμείς θα επισκεφτούμε το μεγαλύτερο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία θα δούμε την Ι. Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, καθώς επίσης και το Μητροπολιτικό Μέγαρο, έξω από το οποίο μαρτύρησε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος. Θα δούμε επίσης την Ελληνική συνοικία με τα πετρόχτιστα σπίτια. Συνεχίζουμε το Αϊβαλί και χρόνος ελεύθερος στην αγορά και για φαγητό. Εδώ θα δούμε την εκκλησία του Αγίου του Χιλιοπολίτη καθώς και τα Ελληνικά σπίτια. Συνεχίζουμε την περιοδεία μας προς την αρχαία Πέργαμο όπου θα ξεναγηθούμε στο Ασκληπείο, στην Κόκκινη Αυλή, στο Σεράπειο και στην Βασιλική του Αγίου Ιωάννη. Ταξιδεύοντας παράλληλα με τις ακτές του Αιγαίου, περνάμε από την προκυμαία του Κορδελιού και φτάνουμε στην μητρόπολη της Ιωνίας, την Σμύρνη, που δεν θυμίζει τίποτα από το ένδοξο παρελθόν της. Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, σας προτείνουμε βόλτα στην προκυμαία για να απολαύσετε το υπερθέαμα του ηλιοβασιλέματος. Δείπνο και διανυκτέρευση.
7η μέρα: ΣΜΥΡΝΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Μετά το πρόγευμα θα έχουμε ξενάγηση στο στο ιστορικό κάστρο Καντιφέ Καλέ, με πανοραμική άποψη της πόλης. Στην συνέχεια θα κατηφορίζουμε στη συνοικία του Άλσαντζακ, για περιήγηση στις κεντρικές πλατείες με τα πολλά παλιά ελληνικά σπίτια και τα παλατάκια των παλιών Σμυρνιών. Στην συνέχεια θα δούμε την περίφημη προκυμαία, το Μπεζεστένι, την Ρωμαϊκή αγορά, την Αγία Φωτεινή, το ελληνικό προξενείο, τον Καθολικό ναό του Αγίου Πολυκάρπου, το πρώην παρθεναγωγείο και τον Άγιο Βούκολο. Στο τέλος θα επισκεφθούμε την Ελληνιστική Ρωμαϊκή Αγορά της πόλης η οποία χτίστηκε την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Δείπνο και δειανκτέρευση.
8η μέρα: ΣΜΥΡΝΗ - ΕΦΕΣΟΣ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Μετά το πρόγευμα θα διασχίσουμε τη παραλιακή λεωφόρο όπου θα θαυμάσουμε τις ακτές και το λιμάνι που περιτριγυρίζονται από γραφικές προσόψεις σπιτιών που αποδεικνύουν ότι ο Ελληνισμός έχει περάσει από εδώ και έχει αφήσει ανεξίτηλες τις μνήμες του. Συνεχίζουμε για την εκπληκτική Έφεσο, με τα καλοδιατηρημένα μνημεία της, να αποδεικνύουν την μεγαλοπρέπεια που είχε αυτή η αρχαία πόλη. Στην ξενάγηση θα δούμε τα πιο σημαντικά της μνημεία όπως την Αρκαδική οδό, το Ελληνιστικό Θέατρο, το Νυμφαίο, το Στάδιο και την Βιβλιοθήκη του Κέλσου. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Κουσάντασι όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Σμύρνης όπου θα πάρουμε την πτήση για Λάρνακα μέσω Αθηνών.
21/02
21/02
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΚΩΔ. ΠΤΗΣΗΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
21/02 Larnaca Athens Aegean Airlines A3 901 05:25 07:10
Athens Constantinople Aegean Airlines A3 990 08:10 10:40
28/02 Smyrni Athens Aegean Airlines A3 997 18:00 19:00
Athens Larnaca Aegean Airlines A3 914 21:15 22:55
21/02
ΑΠΟ Larnaca
ΠΡΟΣ Athens
ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ Aegean Airlines
ΚΩΔ. ΠΤΗΣΗΣ A3 901
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 05:25
ΑΦΙΞΗ 07:10 
Αναμονή
ΑΠΟ Athens
ΠΡΟΣ Constantinople
ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ Aegean Airlines
ΚΩΔ. ΠΤΗΣΗΣ A3 990
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 08:10
ΑΦΙΞΗ 10:40 
28/02
ΑΠΟ Smyrni
ΠΡΟΣ Athens
ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ Aegean Airlines
ΚΩΔ. ΠΤΗΣΗΣ A3 997
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 18:00
ΑΦΙΞΗ 19:00 
Αναμονή
ΑΠΟ Athens
ΠΡΟΣ Larnaca
ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ Aegean Airlines
ΚΩΔ. ΠΤΗΣΗΣ A3 914
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 21:15
ΑΦΙΞΗ 22:55 
Οι τιμές είναι ανά άτομο
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ DOUBLE SINGLE TRIPLE
21/02 €985 €1385 €965
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:
21/02

DOUBLE:
€985
SINGLE:
€1385
TRIPLE:
€965
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ
 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Κωνσταντινούπολη & Σμύρνη - Αθήνα – Λάρνακα.
 • Διαμονή για τρία (3) βράδια σε ξενοδοχείο 4* στην Κωνσταντινούπολη.
 • Διαμονή για δύο (2) βράδια σε ξενοδοχείο 5* στο Τσανάκαλε.
 • Διαμονή για δύο (2) βράδια σε ξενοδοχείο 4* στην Σμύρνη.
 • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.
 • Τέσσερα (4) δείπνα.
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Έμπειρος ελληνόφωνος ξεναγός καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • Ιδιωτική κρουαζιέρα στο Βόσπορο.
 • Υπηρεσίες των Ελλήνων αντιπροσώπων μας.
 • Φ.Π.Α.
 • Είσοδοι στους χώρους επισκέψεων.
 • Βίζα εισόδου στην Τουρκία 25 ευρώ (πληρώνονται επί τόπου στο αεροδρόμιο).
 • Ποτά στα φαγητά.
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Για συμμετοχή στην εκδρομή απαιτείται διαβατήριο με ισχύ πέραν των έξι (6) μήνών από την ημερομηνία άφιξης στην Κωνσταντινούπολη.
 • Εκδρομή / κρουαζίερα στην Ίμβρο - 15 ευρώ.
 • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
 • Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.