από € 729
Κωνσταντινούπολη… η Πόλη των πόλεων
5 ΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις:
20/01, 10/02, 24/02, 09/03

1η μέρα: Λάρνακα - Αθήνα - Κωνσταντινούπολη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεση στάση για αλλαγή αεροσκάφους στην Αθήνα. Άφιξη και παραλαβή από τον ελληνόφωνο ξεναγό μας και αναχώρηση για γνωριμία με την γοη­τευτική Κωνσταντινούπολη. Θα ξεκινήσουμε με το αγίασμα της Παναγίας της Μπαλουκλιώτισας και τον θρύλο με τον καλόγηρο και τα ψάρια στο μαντάτο της Άλωσης της Πόλης. Παράλληλα με τα Βυζαντινά χερσαία τείχη του Θεοδο­σίου θα πάμε στην Παναγία των Βλαχερνών, εδώ ψάλθηκε ο «Ακάθιστος Ύμνος». Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Χρόνος ελεύθερος για δείπνο στα εστιατόρια του Πέρα.
2η μέρα: Πριγκηπόννησα (Χάλκη και Πρίγκηπο) - Ντολμά Μπαξέ - Ορτάκιοι
Πρόγευμα και αναχωρούμε για την αποβά­θρα του Μποστάντζι, αφού πρώτα διασχίσουμε την περίφημη πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου και θα βρεθούμε στην Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Άφιξη στο Μποστάντζι και επιβίβαση στο καραβάκι για το νησί της Χάλκης, όπου θα επισκε­φτούμε την Αγία Τριάδα και την ομώνυμη Θεολογική Σχολή στην κορυφή του «Λόφου της Ελπίδας» και περιήγηση της σχολής. Στη συνέχεια το καραβάκι θα μας μεταφέρει στην Πρί­γκηπο, όπου θα σεργιανίσουμε στα γραφικά σοκά­κια του. Το μεσημέρι προτείνουμε γεύμα σε παραθαλάσσια ταβέρνα με νόστιμους μεζέδες και θαλασ­σινά. Στην επιστροφή μας θα διασχίσουμε την περίφημη Λεωφόρο της Βαγδάτης, τον ωραιότερο και πλέον μοντέρνο και ακριβό δρόμο της Ασιατικής πλευράς, θα διασχίσουμε την γέφυρα και θα έρθουμε και πάλι στην Ευρώπη. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο Ντολμά Μπαξέ το παλάτι που ήταν η τελευταία και πιθανώς πιο ακριβή κατοικία των Σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Διαθέτει 285 δωμάτια, 44 αίθουσες, 68 τουαλέτες και 6 χαμάμ και βρίσκεται κατά μήκος του Βοσπόρου. Επόμενη στάση θα κάνουμε στο παραθαλάσσιο, γρα­φικό χωριουδάκι Ορτάκιοι, το πιο αγαπημένο μέρος της Πόλης. Χρόνος ελεύθερος για ποτό και βόλτα και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
3η μέρα: Ιππόδρομος - Μπλε Τζαμί - Αγία Σοφία -Τοπ Καπί - Βασιλική Κινστέρνα - Σκεπαστή Αγορά
Μετά το πρόγευμα θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα Βυζαντινά και Οθωμανικά αξιοθέατα. Θα αρχίσουμε από τον Ιππόδρομο, στην πλατεία Sultan Ahmet, θα δούμε το επιβλητικό μπλε τζαμί με τους εντυπωσιακούς έξι μιναρέδες και τον περίλαμπρο Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας με τον θεόρατο τρούλο. Συνεχίζουμε για το περίφημο παλάτι Τοπ Καπί, ένα μοναδικό μουσείο με σουλτανικά όπλα, κοσμήματα και ενδυμασίες απίστευτης χλιδής. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και συνεχίζουμε για τη Βασιλική Κινστέρνα, το βασιλικό υδραγωγείο, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Πόλης. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε μέχρι την φημι­σμένη Μεγάλη Σκεπαστή Αγορά (Kapali Carsi - Gran Bazaar) - σήμερα έχει 100 σοκάκια και 4.000 φανταχτερά μικρομάγαζα. Χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσετε και να κάνετε τα ψώνια σας. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας.
4η μέρα: Περιπατητική ξενάγηση στο Πέρα - Κρουαζιέρα Βοσπόρου - Αιγυπτιακή αγορά
Μετά το πρόγευμα θα περπατήσουμε στην Μεγάλη Οδό του Πέραν, που είναι μια από τις πιο ξακουστές οδούς της πόλης με μήκος 3 χλμ περίπου, γεμάτος εμπορικά καταστήματα. Θα αρχίσουμε από την πλατεία Ταξίμ και θα καταλήξουμε μέχρι τον Γαλατά, στη διαδρομή θα δούμε πλήθος ιστορικών κτηρίων όπως την εκκλησία της Αγίας Τριάδας, το Σισμανόγλειο Μέγαρο, τη στοά των λουλουδιών, το Λύκειο του Γαλατά. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για μια κρουαζιέρα στα νερά του Βοσπόρου. Θα δούμε τα ωραία παραθαλάσσια κτίσματα της τουρκικής αριστοκρατίας, τα παλάτια Ντολμα μπαξέ, το Σιραγκάν Σαράι πρώην Οθωμανικό παλάτι και τώρα ξενοδοχείο. Στην Ασιατική πλευρά θα δούμε το Kucuk Su και την αυτοκρατορική οθωμανική κατοικία του Σουλτάνου Beylerbey που κτίστηκε μεταξύ 1861-1865, τις κρεμαστές γέφυρες και το φρούριο της Ρωμυλίας. Επιστροφή στο Εμινονού και επίσκεψη στην περίφημη Αιγυπτιακή αγορά ή αγορά των Μπαχαρικών. Χρόνος ελεύθερος στα μικρά σοκάκια με το πολύβουο παζάρι και τα μικρά εστιατόρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε μία βόλτα στο κομψό Nisantasi που φημίζεται για τις φανταχτερές του βιτρίνες, τους περιποιημένους δρόμους, από τα εκλεκτά εστιατόρια και τα κομψά καφέ που αποτελεί πόλο έλξης για την ελίτ της πόλης.
5η μέρα: Πατριαρχείο - Μεγάλη του Γένους Σχολή - Αθήνα-Λάρνακα
Πρόγευμα και αναχωρούμε για το ορθόδοξο Πατριαρχείο, θα δούμε την Κλειστή Πύλη, χώρο μαρ­τυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’, τον Πατριαρ­χικό Οίκο και θα προσκυνήσουμε στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, θαυμάζο­ντας το χρυσοποίκιλτο παλαιό ξυλόγλυπτο τέμπλο, την σπάνια εικόνα της Παναγίας Παμμακάριστου και άλλα ιερά κειμήλια. Μετά θα σεργιανήσουμε στο Φανάρι για να βρεθούμε στη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Νωρίς το μεσημέρι αποχαιρετούμε την πανέμορφη Κωνσταντινούπολη με κατεύθυνση το αεροδρόμιο της Αθήνας και αλλαγή αεροσκάφους για Λάρνακα, με όμορφες αναμνήσεις και με ένα ακόμη όνειρο να εκπληρώνεται.
20/01, 10/02, 24/02, 09/03
20/01
10/02
24/02
09/03
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΚΩΔ. ΠΤΗΣΗΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
20/01 Larnaca Athens Aegean Airlines A3 901 05:25 07:10
Athens Constantinople Aegean Airlines A3 990 08:10 10:40
24/01 Constantinople Athens Aegean Airlines A3 993 16:50 17:15
Athens Larnaca Aegean Airlines A3 906 18:05 19:45
20/01
ΑΠΟ Larnaca
ΠΡΟΣ Athens
ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ Aegean Airlines
ΚΩΔ. ΠΤΗΣΗΣ A3 901
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 05:25
ΑΦΙΞΗ 07:10 
Αναμονή
ΑΠΟ Athens
ΠΡΟΣ Constantinople
ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ Aegean Airlines
ΚΩΔ. ΠΤΗΣΗΣ A3 990
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 08:10
ΑΦΙΞΗ 10:40 
24/01
ΑΠΟ Constantinople
ΠΡΟΣ Athens
ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ Aegean Airlines
ΚΩΔ. ΠΤΗΣΗΣ A3 993
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 16:50
ΑΦΙΞΗ 17:15 
Αναμονή
ΑΠΟ Athens
ΠΡΟΣ Larnaca
ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ Aegean Airlines
ΚΩΔ. ΠΤΗΣΗΣ A3 906
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 18:05
ΑΦΙΞΗ 19:45 
Οι τιμές είναι ανά άτομο
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ DOUBLE SINGLE 1st CHILD
20/01, 10/02, 24/02, 09/03 €729 €935 €640
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:
20/01, 10/02, 24/02, 09/03

DOUBLE:
€729
SINGLE:
€935
1st CHILD:
€640
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Αθήνα – Κωνσταντινούπολη με επιστροφή.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
 • Διαμονή για τέσσερα (4) βράδια σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* στην Κωνσταντινούπολη.
 • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία.
 • Πρόγευμα μπουφέ καθημερινά.
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις και επισκέψεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Έμπειρος συνοδός - ξεναγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ιδιωτική κρουαζιέρα στο Βόσπορο και στα Πριγκηπόνησα.
 • Φ.Π.Α.
 • Εισιτήρια εισόδου στους χώρους επισκέψεων.
 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
 • Βίζα εισόδου στην Τουρκία 25 ευρώ (πληρώνονται επί τόπου στο αεροδρόμιο).
 • Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Για συμμετοχή στην εκδρομή απαιτείται διαβατήριο με ισχύ πέραν των έξι (6) μήνών από την ημερομηνία άφιξης στην Κωνσταντινούπολη.
 • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
 • Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.