από € 1100
Καππαδοκία & Παράλια Μικράς Ασίας
8 ΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις:
15/10
ΣΜΥΡΝΗ - ΝΤΕΝΙΖΛΙ - ΝΤΕΝΙΖΛΙ – ΙΕΡΑΠΟΛΗ
ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ - ΙΚΟΝΙΟ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΠΡΟΚΟΠΙ – ΠΡΟΥΣΑ - ΑΙΒΑΛΗ – ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ - ΕΦΕΣΟΣ

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ - ΣΜΥΡΝΗ - ΝΤΕΝΙΖΛΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για Σμύρνη μέσω Αθηνών. Άφιξη, παραλαβή και άμεση αναχώρηση για το Ντενιζλί. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
2η μέρα: ΝΤΕΝΙΖΛΙ - ΙΕΡΑΠΟΛΗ - ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ(25χλμ) - ΙΚΟΝΙΟ (400χλμ/5ώρες)
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφτούμε την αρχαία λουτρόπολη της Ιεράπολης με τους εντυπωσιακούς καλοδιατηρημένους τάφους, τα επιβλητικά Ρωμαϊκά Λουτρά, το εξαιρετικό Αρχαίο Θέατρο και φυσικά τον σπουδαίο Ναό του Απόλλωνος. Τέλος φθάνουμε στο Παμούκαλε που σημαίνει Φρούριο από βαμβάκι, πρόκειται για ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο, με αβαθείς μικρές δεξαμενές και μικρούς καταρράκτες, που δημιουργήθηκε μέσα από μια φυσική διαδικασία αιώνων. Βρίσκεται στην λίστα της UNESCO από το 1988. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο Ικόνιο, την ένδοξη πρωτεύουσα του Σουλτανάτου του Ρουμ, την πάλαι ποτέ πρωτεύουσα των Σελτζούκων. Φτάνοντας εκεί το ενδιαφέρον μας θα μονοπωλήσει το διάσημο Μουσείο Μεβλάνα που στεγάζει το μαυσωλείο του Σούφι Ρούμι καθώς και το καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο της πόλης με τα θαυμάσια μνημεία και οικοδομήματα Ισλαμικής Αρχιτεκτονικής. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3η μέρα: ΙΚΟΝΙΟ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την νοτιοδυτική Καππαδοκία. Καθοδόν θα επισκεφτούμε την κοιλάδα του Περιστρέμματος ή αλλιώς Ιχλαρά με τις αγιογραφημένες λαξευτές εκκλησίες. Εδώ θα κατεβούμε στο ποταμό Μελεντίζ όπου θα κάνουμε ένα περίπατο στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησίες. Συνεχίζουμε για τη Καρβάλη, ο οικισμός είναι κτισμένος σε υψόμετρο 1480 μ. και ήταν χωρισμένος σε δύο τμήματα την κάτω και την πάνω συνοικία-μαχαλλά. Στις αρχές του 20ου αιώνα στην Καρβάλη υπήρχαν τρεις ναοί: του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου του Ναζιανζηνού, που ήταν ο κεντρικός και σπουδαιότερος ναός του οικισμού. Ο ναός αυτός έχει, εδώ και πολλές δεκαετίες, μετατραπεί σε τέμενος. Επόμενη στάση η Μαλακοπή. Η Μαλακοπή ήταν στα βυζαντινά χρόνια το απόρθητο κάστρο Μαλακοπαία. Ο αυτοκράτορας Ιωάννης Τσιμισκής έχτισε το 970 στη Μαλακοπή την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων. Στη θέση της παλιάς εκείνης εκκλησίας, οι κάτοικοι της κάτω συνοικίας έχτισαν, γύρω στο 1861 τον ομώνυμο μεγαλοπρεπή ναό, χρησιμοποιώντας τα μάρμαρα της παλιάς εκκλησίας. Στη Μαλακοπή υπήρχαν και άλλες εκκλησίες, όπως η υπόγεια εκκλησία των Αγίων Αναργύρων. Δεξιά του ιερού της υπάρχει Αγίασμα. Ακόμη και σήμερα προστρέχουν σ’ αυτήν ασθενείς, για να βρουν γιατρειά από τους Αγίους. Στη Μαλακοπή βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος των υπόγειων πόλεων Ντερίνκουγου και Καϊμακλί (Kaymakl?=με αφρόγαλα) ή Ανακούς. Επίσης θα επισκεφτούμε το Προκόπι. Εδώ υπήρχαν τρεις εκκλησίες. Αρχαιότερη όλων ήταν η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, που ήταν δίπλα στο σπίτι όπου έζησε αιχμάλωτος ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος και χρονολογείται από το 1729. Μετά από χρόνια χτίστηκε, πάνω από την υπάρχουσα υπόγεια εκκλησία των Αγίων Αναργύρων η εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, η οποία εγκαινιάστηκε το 1834. Το 1892 εγκαινιάστηκε η πανέμορφη εκκλησία του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου. Εκεί φυλάσσονταν το σκήνωμα του Οσίου. Τέλος επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
4η μέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (Σινασσός- Κοιλάδα των Περιστεριών - Κόραμα)
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφτούμε τη Σινασό. Είναι μια πόλη με εμφανή τα σημάδια της ελληνικότητας και της Ορθοδοξίας. Σε καμιά πόλη ή χωριό της Καππαδοκίας δεν μιλούσαν ομορφότερα και πλουσιότερα Ελληνικά, για το λόγο αυτό ονομάστηκε και «Αθήνα της Ανατολής». Στο κέντρο και στην αγορά της πόλης βρίσκεται ο ναός των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που ήταν ο καθεδρικός ναός της Μητροπόλεως. Συνεχίζουμε για το γραφικό χωριό Ουτσχισάρ το οποίο είναι χτισμένο στη κοιλάδα Περιστεριών. Θα καταλήξουμε στον πύργο όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα όλης της Καππαδοκίας. Επόμενος σταθμός η κοιλάδα του Κοράματος, εδώ θα αντικρύσουμε κωνικούς σχηματισμούς από πορώδη πέτρα, ένα σπάνιο αξιοθέατο της ασυνήθιστης και τραχιάς φύσης της Καππαδοκίας. Η περιοχή διαθέτει περισσότερες από 360 λαξευτές - υπόσκαφες εκκλησίες και πάνω από 30 διάσημες υπόγειες πολιτείες. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου, την εκκλησία του Μήλου, της Αγίας Βαρβάρας, των Σανδάλων, την Σκοτεινή εκκλησία καθώς και την Εκκλησία των Κρίνων με τις εκπληκτικές αγιογραφίες. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
5η μέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (Άβανο - Πασάπαγλαρέ - Καισάρεια)
Μετά το πρόγευμα, θα επισκεφτούμε την πόλη Άβανο που είναι πασίγνωστη για τα εργαστήρια κεραμουργείας και ειδών λαϊκής τέχνης. Επίσκεψη σε εργοστάσιο με όνυχα και έργα τέχνης από πηλό. Συνεχίζουμε για το Πασαμπαγλαρέ, εδώ θα συναντήσουμε τις περίφημες ‘νεραιδένιες καμινάδες’ που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Επόμενη στάση θα κάνουμε στη γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου, Καισάρεια. Άφιξη στη πόλη των μαυσωλείων, είναι κτισμένη σε μια πολύ εύφορη πεδιάδα με φόντο την «χιονισμένη» πυραμίδα του Ερζιγιέτ του αρχαίου βουνού Αργαίου, του ηφαιστείου που είναι δημιουργός των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας. Θα εντυπωσιαστούμε από το άρτιο οδικό της δίκτυο, τη γενική καθαριότητα, τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και την κεντρική πλατεία της. Θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Σελτζούκικο κάστρο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
6η μέρα: ΠΡΟΚΟΠΙ - ΠΡΟΥΣΑ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για την Προύσα με ενδιάμεσους σταθμούς. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ακολουθεί περιήγηση από το μνημείο του Καραγκιόζη μέχρι το περίφημο Ουλού Τζαμί με τους 20 τρούλους και στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην αγορά της Προύσας η οποία φημίζεται για τα βαμβακερά της. Δείπνο και διανυκτέρευση.
7η μέρα: ΠΡΟΥΣΑ - ΑΙΒΑΛΗ - ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ - ΣΜΥΡΝΗ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το Αϊβαλί και τα Μοσχονήσια, που υπήρξαν από τα πιο ιστορικά κέντρα του Ελληνισμού στην Μικρά Ασία. Εδώ θα επισκεφτούμε την εκκλησία των Ταξιαρχών και συνεχίζουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Περγάμου. Άφιξη το απόγευμα στην Σμύρνη, την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Μικράς Ασίας, λίκνο της Ιωνικής τέχνης με έντονες επιρροές από αρκετούς πολιτισμούς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.
8η μέρα: ΣΜΥΡΝΗ - ΕΦΕΣΟΣ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Μετά το πρόγευμα θα διασχίσουμε τη παραλιακή λεωφόρο όπου θα θαυμάσουμε τις ακτές και το λιμάνι που περιτριγυρίζονται από γραφικές προσόψεις σπιτιών που αποδεικνύουν ότι ο Ελληνισμός έχει περάσει από εδώ και έχει αφήσει ανεξίτηλες τις μνήμες του. Συνεχίζουμε για την εκπληκτική Έφεσο, με τα καλοδιατηρημένα μνημεία της, να αποδεικνύουν την μεγαλοπρέπεια που είχε αυτή η αρχαία πόλη. Στην ξενάγηση θα δούμε τα πιο σημαντικά της μνημεία όπως την Αρκαδική οδό, το Ελληνιστικό Θέατρο, το Νυμφαίο, το Στάδιο και την Βιβλιοθήκη του Κέλσου. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Κουσάντασι όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και αναχώρηση και το αεροδρόμιο της Σμύρνης όπου θα πάρουμε την πτήση για Λάρνακα μέσω Αθηνών.
15/10
15/10
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΚΩΔ. ΠΤΗΣΗΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
15/10 Larnaca Athens Aegean Airlines A3 903 10:15 12:00
Athens Smyrni Aegean Airlines A3 996 16:20 17:15
22/10 Smyrni Athens Aegean Airlines A3 997 18:00 19:00
Athens Larnaca Aegean Airlines A3 914 21:15 22:55
15/10
ΑΠΟ Larnaca
ΠΡΟΣ Athens
ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ Aegean Airlines
ΚΩΔ. ΠΤΗΣΗΣ A3 903
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 10:15
ΑΦΙΞΗ 12:00 
Αναμονή
ΑΠΟ Athens
ΠΡΟΣ Smyrni
ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ Aegean Airlines
ΚΩΔ. ΠΤΗΣΗΣ A3 996
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 16:20
ΑΦΙΞΗ 17:15 
22/10
ΑΠΟ Smyrni
ΠΡΟΣ Athens
ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ Aegean Airlines
ΚΩΔ. ΠΤΗΣΗΣ A3 997
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 18:00
ΑΦΙΞΗ 19:00 
Αναμονή
ΑΠΟ Athens
ΠΡΟΣ Larnaca
ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ Aegean Airlines
ΚΩΔ. ΠΤΗΣΗΣ A3 914
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 21:15
ΑΦΙΞΗ 22:55 
Οι τιμές είναι ανά άτομο
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ DOUBLE SINGLE
15/10 €1100 €1370
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:
15/10

DOUBLE:
€1100
SINGLE:
€1370
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα - Αθήνα – Σμύρνη - Αθήνα – Λάρνακα με πτήσεις της Aegean Airlines.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
 • Διαμονή για ένα (1) βράδυ στο ξενοδοχείο ANEMON 5* στο Ντενιζλί.
 • Διαμονή για ένα (1) βράδυ στο ξενοδοχείο ANEMON 5* στο Ικόνιο.
 • Διαμονή για τρια (3) βράδια στο ξενοδοχείο DINLER 5* στo Προκόπι.
 • Διαμονή για ένα (1) βράδυ στο ξενοδοχείο KERVANSARAY 5* στη Προύσα.
 • Διαμονή για ένα (1) βράδυ στο ξενοδοχείο ONTUR 4* στη Σμύρνη.
 • Πρόγευμα και δείπνο καθημερινά στα ξενοδοχεία.
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις και επισκέψεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Έμπειρος ελληνόφωνος συνοδός - ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία.
 • Φ.Π.Α.
 • Εισιτήρια εισόδου στους χώρους επισκέψεων (οι τιμές ενδέχεται να αλλάξουν).
 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Βίζα εισόδου στην Τουρκία 25€ (απαιτείται διαβατήριο με ισχύ 6 μήνες)
 • Απαιτείται διαβατήριο με ισχύ 6 μήνες.
 • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
 • Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.